Swebuss och sol

I torsdags tog jag bussen till underbara älvdalen. Innan jag klev på bussen skällde jag ut swebus efter noter. Har aldrig varit en person som skällt eller diskuterat för att få min vilja igenom. Jag hade köpt mc donald mat och tänkte käka det när jag satt mig i bussen. När jag ska kliva på bussen blir jag stoppad för att jag har hamburgare med mig. Jag blev så ursinig och diskuterade vilt med en swebusmänniska. Jag sa att det var sanslöst och frågade varför jag inte fick ta med mig min mat. Han påstod att det luktade så. Jag sa till honom att baguetter med lök också luktar. Han påstod att det inte  var samma sak. Sen tyckte han att jag skulle slänga i mig min mat på 8 minuter innan jag skulle gå på. Det vägrade jag. Till slut fick jag som jag ville och jag blev sååå STOLT !!!
Jag har växt som människa för så här har jag aldrig gjort förut. Jag är så nöjd.

Det är underbart att vara i Älvdalen och hos min fina tjej. Vi har varit ute i solen och arbetat i trädgården. Jag har bränt armarna och fått massa fräknar. Underbart.
Har även betsat och lackat bräder som ska bli en gavel till min säng. Och min snälla svärfar har gjort en vacker kant på en utav plankorna som ska bli som en hylla på gaveln. Han är så snäll.

I morgon ska vi gå på en show. Där b.la. Larz Kristerz och självaste ROBERT GUSTAVSSON uppträder. Ingen kan vara mer lycklig än jag över att se Robert G live!!!!

Nu blir de Robinson, chirre och cola ;)

Jag och Ella fick fint besök...

Igår kom Catrin hit med sin vita misse Lillan. Lillan var cool och strosade omkring i lägenheten och kände sig som hemma. Ella däremot satte sig i ett hörn och morrade. Och kom Lillan i närheten fräste min donna och såg ut som en farlig puma.
Jag och Catrin fräste inget emot varann eller morrade ;)
Vi satt på min balkong i solen och drack kaffe. Sen köpte vi mat och kollade på ngt skräp på tvn.
Alltid lika roligt att träffa Catrin. Hoppas vi snart kan ses igen. Och då hoppas jag att min Ella slutar spela arg och slutar att härma en puma.

Nattens jobb var kanske inte det roligaste. Satt vak. Huga! Längesen jag var så trött under ett nattpass. Var så lycklig när jag fick komma hem och krypa ner i sängen. Och som jag sov!!! Vaknade halv fyra!!!!
I morgon ska jag upp och göra ett extra pass. Riktigt gött med extra pengar men just nu känns de riktigt jobbigt. Hur ska jag orka gå upp strax innan sex och hur ska jag för det första somna!!!???
Ska ta mig en bärs i kväll med ngr vänner. Kanske får de mig att bli lite trött?! (inte sällskapet då, utan ölen)

Nu är snusen slut och jag har abstinens......







Under tiden jag bloggade hittade Ella en smal kartong som hon skulle undersöka. Så jag var tvungen att ta kort på henne :-)




Min katt Ella

Ella the one and only.

När målaren var här och gjorde fint hos oss var de Ella som umgicks med honom medans matte låg och sov. Det slutade med en vit målarprick på svansen och en på nosen. Den på nosen var oerhört charmerande och blev dessutom bildbevis. Tyvärr ngt suddig.

När matte häromdagen öppnade luckan till slasken gick Ella genast in där, när matte inte såg på. Matte stängde luckan och fortsatte diska och laga mat. Efter en stund var de oroande tyst i lägenheten och matte ropade på sin misse och letade i alla rum. Men ingen katt hittades. Oron växte hos matte. Efter en liten stund prasslar det till och matte öppnar luckan, där var hon!!! Lycka.

När matte var i full gång att vika kläder och sortera dem. Öppnade matte en låda i byrån och såklart har inte matte ögon i nacken och Ella går och hoppas ljudlöst (när hon känner för det). Efter en liten stund hör matte ett dovt mjauande. Matte inser att sin lilla Ella är innuti byrån och alla lådorna är stängde. Och som gubben i lådan ligger där en svart misse, Ella!

Matte har gjort fint i sin säng och lagt på ett vit överkast som hänger ner fint mot golvet. Perfekt tycker Ella, nu kan jag ligga osynlig under sängen för att sen ATTACKERA. Jippi!

Alltid händer det ngt märkligt när Ella är i farten. Dvs alla Ellas vakna timmar. Men hon är oerhört söt när hon sover ;-)

Ella med den vita målarfärgen på nosen

Lugn och ro vid middagen

Ikväll har jag plockat i ordning i köket och diskat framförallt :) Jag är nöjd.
Tillagade sedan lax, pasta och rom och rödlökröra. Mkt god middag. Det storslagan med min middag var att jag satt i LUGN och RO åt LÅNGSAMT. Sms:ade INTE, surfade INTE och tittade inte på tv. Jag bara njöt av maten och åt i frid. Och detta gjorde jag alldeles ensam. Jag är så nöjd och maten smakade faktiskt godare när man sitter gött och tar det lugnt.

Har legat i min gamla soffa framför min nya tv i min nya lägenhet. Så nu har jag gjort detta och de var gött :)
Nu sitter jag vid mitt nya skrivbord och skriver. Rätt gött och sitta skönt och ha alla datorgrejerna samlade i lådor. Och framförallt slippa ha datorn i knät som värmer :)

Har hämtat gardinerna som jag vann på Tradera. Det var kalasfina och jag är riktigt nöjd. Nu ska jag bara införskaffa mig en gardinstång så jag kan hänga upp dem. En av alla saker som jag behöver.... dvs ännu mindre pengar.

Nu började tv-programmet "Sanningens ögonblick" som jag anser är ett bedrövligt program och de människorna som är med är väl så tragiska. Hur de kan utsätta sig själva för detta och deras nära och kära. Suck.

I morgon är de jobb som gäller igen. Har jobbat hela påsken, lite tråkigt med tabke på att mina bröder kommer hem under påsken. Men det blir fina pengar.

BYE!

SM-GULD TILL FBK!!!!!

Jag kände på mig det hela tiden :-)
På ngt vis visste jag att de skulle vinna. Helt jävla underbart!!!
Hela karlstad och värmland firar.

Jag har fått tillbaka sovrummet och köket. Idag ska de handlas och snickras igen.



SM-GULD!!!

"DÄ LUCKTER GULD!"

Riktigt nöjd efter kvällens match. Som Färjestad avgjorde i den fjärde perioden!
Mkt adrenalin sprutade i min kropp. Och när Jonas Gustavsson tog straffen fanns de inga hämningar. Jag hoppade och skrek. Så himla kul och gå på hockey och då speciellt när det är slutspel. Världens drag i hallen.
Införskaffade mig en halsduk i andra periodpausen. Och min bror Göran konstaterade att den ger tur. Jag kunde inget annat än att instämma.
I morgon är de match igen och då kan de avgöra. UUUH VA DÄ LUCKTER GULD!

Nu ska jag sova. Målaren kommer nog strax efter 07.00.




JÄMT GÖR GLAAAA'


Lite rapport från flytten

Just nu bor jag i en etta, igen. Har alla mina möbler och nästan alla prylar i vardagsrummet. Den pratgladaste målaren i stan (eller i världen) håller på att tapetsera och måla om. Mitt sovrum ska bli lite ljust brunt. Och köken får en grå ton, eller silver. Den som lever får se. Troligtvis kommer de bli klart i morgon. Och jag läägntar.

Flytten var jobbigare än vad jag först trott. Ett jäkla slit blev de. Förstår inte alls hur mkt prylar man kan rymma i en liten etta med vindsförråd? Men som min far säger, jag är en ekorre. Som samlar på mig en massa. Kan hålla med, jag har himla svårt att slänga saker. De finns så mkt minne i de mesta, och tänk om jag vill nyttja sakerna i framtiden?! Men som sagt. Nu har jag slängt en massa så ekorren tömmer sina förråd.

Självklart ska de såklart krångla. Köpte ett jätte fint skrivbord på ikea. Helt i min smak. När jag och Marina skulle sätta ihop de så fanns de en fel bit som dessutom antagligen var sprucken. Till Ikea for jag för att få rätt del. Upp till en vecka skulle de ta att få hem delen. Så nu väntar jag. HATAR ATT VÄNTA!
Grannen ovanför mig kommer säkerligen göra mig till ett åskmoln rätt ofta. Det är ganska lyhört och han spelar musik mer än ofta. När Marina var ensam hemma i fredags så spela han hög musik och bankade i golvet. Eller ngt. Lät gjorde det!

Har gjort en del kap också. Köpte ett köksbord plus stolar för 300 kronor. Ett vinställ för 100 kronor. Och dessutom vann jag gardiner på tradera för 16 kronor som med frakten kostade de mig 52 kronor. Ser fram emot att få hem dem.

Sen har jag såklart gjort mindre billiga kap. Så en MASSA pengar har de gått. Tror det kommer vara värt det :)

Ikväll ska jag på hockey. Färjestad ska spela den fjärde finalen mot HV. De ska bli mkt skoj. Trots allt!

Min "nya" etta och en katt :)


Mitt kök och sovrum. Vinstället står tomt :)



Min tv-hörna. Snyggt va?!



Det riktiga köket....



Sovrummet under konstruktion. Fin säng va?!



Tapeten är uppe i sovrummet och jag tror de blir kanon.



Sen måste jag få bjuda på min och Marinas "trasa" som jag NEJ det var: Marina som tvättade fönster :)

 



RSS 2.0