Hektiskt dygn

Det hektiska dygnet började i går kväll på jobbet. Vi fick Rädda hjärnan larm med behandling vilket betyder stress, press och snabba beslut. Jag hade aldrig tidigare varit ansvarig för ett larm då det blivit behandling så detta blev min första gång. Jag blev så klart himla nervös. Men det gick så bra och jag hade kontroll över situationen. Nu vet jag hur det går till när det är behandling och nu vet jag att jag fixar det!!! Lättnad.

Larmet gjorde att jag jobbade över 1.5 timme. Så jag kom hem strax innan tolv i stället för vanlig tid strax efter tio. Hela natten har jag analyserat det jag gjort på jobbet och vaknade väl typ 1000 gånger. Så jag har väl sovit c:a 3 timmar. Upp klockan 5.45 för att starta nästa arbetspass, stressigt arbetspass. Jag och mina kollegor har sprungit som tokar hela dagen och det har varit oerhört rörigt.
Efter jobbet styrde jag med hög hastighet med min lilla damsugare för att hinna till dagens seriematch.

Karlskoga stod för motståndet. De var riktigt duktiga och vann över oss med 3-7. Det var ett tufft spel, med efterslängar. Själv fick jag en klubba i masken efter att jag gjort ett litet nyp i en vad (men va fan som målvakt måste man ju vakta sitt revir ;)

Min vackra, underbara och fantastiska främling kom till matchen med sällskap utav Emil, Kristian och Sofie. Det var så otroligt roligt att DU och ni kom.
Och det var sååååååå UNDERBART att få pussas lite med dig, älskling! Längtar sååå efter dig! ♥

Väl hemma tog jag mig en välförtjänt dusch, efter att ha stretchat och samtidigt bråkat med Ella som tyckte mina fötter var goda att bita i.
Innan jag klev in i duschen satte jag på ugnen efter som att jag planerat äta pommes ikväll. När jag kommer ut ur duschen luktar det mat-os. Och hela ugnen och köket är som ett helt os-moln!!!!

Tyvärr hann jag inte få bort detta moln innan brandvarnan satte igång. Huga vilket läte. Men nu vet jag att den fungerar ;)

Det tråkiga är att jag nu måste vänta på att ugnen svalnar så jag kan göra rent den innan jag kan värma upp ugnen igen. För att tillaga mina pommes.... suck.

Bye!


Shopping med goda vännen Catrin

Hej go vänner!

Idag har jag umgåts med fina vännen Catrin. Vi åkte först och la en krans och tände ett ljus vid min farmors grav. Det kändes skönt i själen och titta till graven och tända ett ljus för henne. Egentligen ska ju detta göras under helgen, men jag jobbar och har inte då den tiden att åka till Kristinehamn. Så det får lysa för farmor någon dag innan Alla Helgona.
Måste se till och åka dit lite mer. Kändes så bra.
Tack Catrin för att du följde med mig.

Sen åkte jag och Catrin tillbaka till Karlstad för att göra stan. Och som vi gjorde det :)
Jag hade bestämt mig för att inte handla något förutom en sminkpenna och framkalla kort. Men jag fann ju ett par passande byxor, ramar till korten och en julklapp till min främling. Och så kunde jag inte låta bli att köpa dessa:

Salt och peppar :)


Korten jag framkallade var på mig och Ella. Jag framkalla dem främst för att visa upp för min frisör i morgon. Eftersom att jag på det kortet har en frisyr som jag skulle vilja ha igen. Tur för mig att jag älskar korten, för nu ska de stoppas in i ramar och visas för alla som kommer hem till mig :)

Nu ska jag vila upp mig någon kvart för snart ska jag till Kil och träna innebandy. Vi har match på lördag klockan 15.30 i Kil. Dock vet jag inte om jag hinner till matchen eftersom att jag jobbar och slutar jobbet klockan 15.30. Det blir lite väl tajt. Men jag hoppas jag kan sluta lite tidigare. Vi får se hur de blir med det.

Farväl!

Bilen på service och ilande tänder

Nu på morgonen körde jag bilen till Svema Bil. Min lilla "dust-sucker" ska på service och piffa till sig lite. B.la. kamremsbyte. Klocka åtta vra jag och bilen där. Svema bil och en stor del av västra Karlstad har problem med strömavbrott. Så personalen visste inte om bilen blir klar idag... Man behöver ju el för att fixa bilen. Så nu sitter jag hemma och hoppas att Karlstad energi ska fixa till problemet så jag snart får tillbaka min bil.

Mina tänder ilar. Då jag äter och dricker varmt och kallt. Jag har klurat ut att det säkert beror på mitt gnisslande om natten och mitt snusande om dagarna.
Snusande har jag börjat dra ner på, har hållt upp två nästan hela arbetspass. Låter inte så svårt, men jag snusar mest hela tiden så jag kan lova att det känns som om det saknas ngt under läppen....
Gnisslandet om nätterna kan jag lösa med min bettskena. Denna hade jag i mun när jag somnade igår men när klockan ringde i morse var den borta. Men som nästan alltid hade jag i sömnen placerat den lite fint under kudden :)

Solen skiner, det är lite kyligt ute och himlen är blå. Så fint.

Idag är det den 28:e och det betyder en speciell dag i månaden. I love you ♥


irritation

hörde på tvn i morse att de höjda lönerna efter sjuksköterskastrejken eventuellt måste sänkas igen eftersom att det kostar för mkt.
Blir så jävla förbannad. Har verkligen valt fel yrke, utbildat mig till en underbetalt yrke med  noll chans att leva behagligt när det gäller ekonomi. Vi sjuksköterskor sliter häcken utav oss, vi har ansvar för patienters liv.
Nej men vi ska inte ha ett välbetalt yrke.
FY fan säger jag bara.
Om min lön blir sänkt ska jag seriöst se mig om till ett annat yrke. Vet bara inte vad.
De där 150 000 som jag lånade för att utbilda mig känns näst intill bortkastat.

Jag sliter om dagarna, drömmer om jobbet. stressar på jobbet, försöker göra allt rätt och tillfredställa patienters behov. Jobbar övertid för att få de mesta klart och när pat blir akutsjuka.
Känns som om jag jobbar för urkass lön. och så ska den blir sämre............

Man kanske ska bli bilmekaniker i stället?

Tröööött

Jobbade dagen i dag efter att igår gått kvällstur. Bara det gör att man blir trött.
Jobbdagen blev oerhört rotig och stressig. Gick tidigare från jobbet och for till Klara för ett möte med en doktor. Satt där och kändes mig yr. Kom hem vid halv fyra. Drog i gång med matlagning och städning. Matlagningen gick i alla fall bra, det blev ungspannkaka med bacon i, riktigt gott :)
Sen däckade jag i soffan. Åkte till Kil, mer död än levande, för att träna. Träningen gick inte alls som jag tänkt mig. Var så trött så jag orkade inte koncentrera mig. Det resulterade i att jag blev bollrädd och AJ vad bollen gör ont då.
Sen åkte jag hem, bilresan var låååång. Ville bara komma hem och lägga mig.
Nu sitter jag är, framför datorn. Slänger i mig lite käk.
Snart blir det en snabb dusch innan jag äntligen kan lägga huvudet på kudden. I morgon får jag en skön sov morgon.

Främlingen min är saknad, massa mycket! På torsdag får vi kramar, Lääängtar!


GOD NATT!


Dagen efter premiären

Nu är seriepremiären avklarad. Matchen slutade 2-2.  Vi slet en massa och det bjöds på ett bra motstånd. Märks att vi inte spelat ihop oss så bra ännu. Så det kan bara bli bättre.
Jag är oerhört nöjd med min egen insats, med tanke på att jag inte spelat match på tre år :)
Min insats stärkte min självkänsla. Och jag är så glad att jag börjat spela igen.
De nyinköpta knäskydden tycktes fylla sin funktion. Jag hade inget ont i knäna under matchen och idag känns det också bra.
Dock har jag ont i resterande delen utav kroppen. Man är ju liksom inte 15 år längre. Och dessutom inte speciellt smidig eller vältränand. Men det ska det bli ändring på :)

Efter matchen åkte jag hem till min Kärlek. Så mysigt och få en till kväll ihop och få sova ihop. Min kärlek hade gjort en så himla fin present till mig. Jag älskar dig så mkt och du är såå söt!

Idag blir det brödbak och jobb.

Presenten jag fick :)

Tack !!

Jag är nervös och glad inför matchen.
Och jag har fått massa positiva reaktioner till min comeback.
Blir så glad!!

Jag för massa år sen i målvaktsutrustning :)


När jag kollade bland de gamla korten fann jag min älskling...... Fan vad jag saknar dig. Kommer aldrig sluta sörja dig. Denna sorg berör mig oerhört mkt förtfarande. Mascot, du är oslagbar. INGEN kan ta din plats. Saknar dig så fruktansvärt mkt.







Trevlig lördag och laddning för match

Igår lördag fick jag mycket gjort. Åkte till mor och far tidigt. Vi åt frukost och tjötade. Sen for vi in til stan och shoppade. Jag skaffade nödvändig knäskydd. Och mina föräldrar var så snälla och bjöd mig på dessa. Tack.
När vi sen kom hem bytte jag och min bror Göran däck på min bil. Så snällt att han hjälpte mig.
Efter detta åt vi en varsin rosa-bandet bakelse. Väldigt mäktig men god.

På väg till Forshaga och min kärlek könde jag att bilen gick lite märkligt så jag stannade bilen. Kände en varm och bränd doft. Fick lite panik och ringde pappa. Han bad mig känna av fälgarna och mycket riktigt var en utav fälgarna tok varm. Ngt hade legat på, broms eller handbroms????? Men när jag kom fram till Anso så hade fälgen svalnat vilket var till en stor lättnad.

På kvällen bjöd jag och Anso vänner och familj på Tacogratäng. Det var himla trevligt. Massa spel blev det också, "med andra ord" och maxi yatzy.

Med stark ovilja skildes jag och Kärleken åt i idag på förmiddagen. Kärleken skulle till jobbet och jag behövde hem och ladda för dagens seriepremiär.
Jag och mitt lag möter GS 86 klockan 18 i Sannerudshallen.  Ska blir himla roligt att spela innebandymatch igen, tre år sen sist jag spelade match. Klart jag är nervös också....

Så nu ska jag laga lite pasta med massa parmesanost. Man kan ju inte bryta gamla rutiner ;)


Är oerhört lyckligt lottad, för jag har världens underbaraste tjej. Jag älskar dig massa mycket



Influensavaccin

Igår fick jag vaccinet mot den fruktade influensan med knorr ;)
Trots mitt yrke, har jag gått och blivit lite stick-rädd. Det började i våras då jag tog prover. Det var ju asläskigt och få en främmande metall-pinne in i min arm!!! Kände av lite obehag igår också men det gick så bra så. Och det gjorde inte alls ont. Men nu gör det ont, muskeln är alldeles öm. Och jag är inte ensam, många utav mina arbetskamrater känner också utav smärtan i axeln. Så lite klagosång har de blivit men såklart med glimten i ögat ;) Har underbara arbetskamrater, vilket jag uppskattar en massa. Känns som vi har roligt tillsammans.

Nu ligger jag hemma. Känner mig inte alls speciellt pigg. Ont i huvudet, frusen och allmänt risig. Så det blir ingen träning, får hoppas att jag orkar med att spela match på söndag då det är seriepremiär.

Min älskling är förkyld och jag önskar jag var hos henne och kunde pyssla om henne ♥ I love you a lot ♥ Vart har du funnits hela mitt liv??? Tack för all underbar Kärlek. 

I helgen är jag ledig. Mkt skönt. I morgon blir det städning och tvättstuga. På kvällen Idol. Lördag står det däckbyte och mys med Anso på schemat. Och på söndag är det som sagt innebandy.

Take care!



Finaste Ella



♥ ♥ ♥ ♥ Älskar denna misse



♥ ♥ ♥ ♥ Hon är väl bara för söt när hon sover


SöndagsTankar...

Helgens jobb är avverkad och har jag tur så har jag semester i morgon och dessutom ledig på tisdag. Så då blir jag ledig två heeela dagar. Välbehövligt just nu.

Ngt som också är välbehövligt är tid hos min frisör. Men det får vänta, ekonomin är just nu inte den bästa. Så jag håller tummarna för att nästa månads lön är betydligt bättre. Dock har jag en hel del räkningar att betala. Närmare bestämt behöver jag en riktigt jävla fet lön. Får man det som en deltids anställd landstingsanställd??? Nja... men drömma kan man ju alltid göra och framförallt hoppas.

Under julen där emot tjänar man pengar, så i år blir det nattjobb 23-26 december. Dvs c:a 38 timmars OB-tillägg. Mkt skönt! Storhelgerna som vårdanställda är ju de enda helgerna man verkligen tjänar pengar.
Bonus kan man också kalla det om man är ekonom, ingengör eller annat jobb då man automatiskt blir ledig alla storhelger och får en liten bonus då förtaget går med vinst.

Ni kan kalla mig bitter, känner mig faktiskt bitter just nu gällande pengar.

Men pengar är verkligen INTE allt!!!! Jag värdesätter framför detta lycka, trygghet, vänskap, hälsa och kärlek.
Och jag är frisk, jag har underbara vänner, jag har ett hem och jag har en fantastisk underbar flickvän!!!! ♥

 


Björnar

Om de finns ett annat liv efter döden så har jag alltid önskar att jag ska bli en björn. Som strosar omkring på sommaren i natursköna skogen. Jagar laxar i forsen. Äter och njuter av vad livet har att ge. Och när ngn vill bråka med mig, visar jag mina gaddar och ryter. När sedan den mörka hösten och kalla vintern kommer kryper jag ner i min lya. Lägger mig till rätta och somnar sött.

Så, när filmen "Grizzly Man" låg framför ögonen på mig igår när jag handlade mat, kunde jag såklart inte låta bli.
Filmen handlar om en Timothy Treadwell som levde med Grizzly björnar i Alaskas vildmark. Han såg sig själv som deras beskyddare och vän. Filmen visar otroliga scener där Timothy befinner sig alldeles bredvid dessa stora och livsfarliga djur. Han hyser otroligstark kärlek till Björnarna och även till rävarna.
Olyckligt nog så blir han ihjälbiten och uppäten utav en björn. Oerhört tragiskt men Timothy levde och dog hos sina älskade Björnar.



Det är höst, mörkt och kallt. Nu börjar jag längta efter våren..... Precis som björnen kanske gör?!?!

 

 


åska och minusgrader

Häromdagen när jag och A varit ute på promenad så blixtrade till. Grannen XO trodde att jag och A tog kort men det var en blixt och sen kom åskan. Jag satte mig en stund på trappen för att njuta av vädret. Jag är nämligen barnsligt förtjust i åska. Sen kom hagel och mera åska.

I morse när vi vaknade var det 8 minusgrader ute!!! Vadå stor skillnad på väder på ngr få dagar.
Så i morse fick vi skrapa rutor, första gången för mig i år.

I början av denna vecka åkte jag och hälsade på catrin i munkfors. På vägen dit blev jag stoppad utav polisen och fick blåsa. Första gången någonsin för mig. Och jag var himla nervös. Men polisen hade jag träffat på en fest så vi pratade om den och om vår bekants vovvar.
C:a en kilometer innan polisen stoppade mig blinkade en medtrafikant med helljusen. Jag uppmärksammade detta och saktade ner farten. TACK TACK medtrafikant för detta för om han inte varnat kunde jag lätt åkt på fortkörningsböter. Skönt.

Det var himla trevligt och träffa Catrin igen.

Igår var det innebandyträning igen. Och jag har väl indirekt sagt ja till en innebandysäsong. Känns faktiskt riktigt roligt. Nu gäller det bara att matcherna inte krockar med jobbet :S
Men premiären kan jag vara med på, 18 oktober i Sannerudshallen.

I helgen blir de jobb. Är ganska less på jobbet just nu, tror det beror på ansvaret man har och all stress och press. En annan orsak till tristessen på jobbet är att jag vill vara ledig och umgås med min främling <3

Just nu ligger jag i A's säng tillsammans med Loviz. Vi väntar på A som jobbar.
Jag har dessutom smärta i vänstra delen utav ryggen. Känns som muskeln dragit ihop sig. Massage, ja tack!



RSS 2.0