Galen katt

Min katt röjer för fullt.
Hon hoppar upp på möbler, där de finns ömtåliga saker. jag hojtar till och skriker NEJ! Hon bara jamar och hoppas upp ändå.
Hon hoppar upp på fönsterbrädet och käkar på blommor. Jag skriker nej och hon tuggar vidare.
Hon anfaller M och biter henne i höft, armar, ben och tår. Vi skäller på henne och griper tag i henne. Hon viftar lite nonchalant på tassarna. Blir frisläppt och laddar för en ny attack.

Hon jamar. Följer efter matte. Tittar på matte med kärlek i ögonen. Stryker sig mot mattes hand. Jamar. Ställer sig på bröstkorgen och trampar. Stryker sig och njuter av mattes mjuka strykningar. Lägger sig tillrätta på mattes mage och börjar spinna. Det värmer och matte inser hur mkt hon Älskar sin lilla galna kisse.

Mörkt

Gropen är djup. Det är mörkt och Kallt.
Funderar så hur jag ska ta mig upp. Vilket sätt fungerar? Kommer jag göra fel så jag faller ännu djupare ner i gropen?
Rädsla. De knyter sig kring min hals. Bröstkorgen bli tung. Jag andas allt ytligare och snabbare. Pulsen slår allt snabbare. Mina ben och armar börjar skaka.
Hur kunde jag hamna här, så djupt ner i det kalla svarta mörkret? Är det ngn som hör mig? Eller ngn som kanske såg att jag föll ner ??
Hjälp!?
Jag vill upp!!

Lördag...

Hälsade på Malin, Torun och deras Isma igår.
Vilken underbar liten varelse som kommer bli STOR.
Och sen smög de ju fram att uppfödaren hade flera valpar kvar ;) .... då får man väl hålla för öronen för jag skulle mer än gärna vilja ha en hund... men har inte råd eller tid.

Lördagen, dvs idag, började bra, då jag hittade en 500 kr som jag glömt att jag fått då jag tog examen. Tänk om man kunde hitta sånt lite oftare :)
Jag och marina gick ut på stan och strosade. Jag hittade ett par riktigt sköna brallor som jag ville ha. Men eftersom att 500 lappen inte räcker får jag vänta till måndag då jag får lön... men den som väntar på ngt gott.
Vi gick i stället på bio. Vi såg rallybrudar. Riktigt rolig och bra. och dessutom älskar jag filmer med lite tuffa brudar i ;)

Just nu står min fina Marina i mitt kök och lagar en paj. Såå mysigt att ha henne här!

Ikväll ska vi kolla på hennes vän stefan nykvist som är med i Dansbandskampen med sitt band. Ska blit riktigt roligt å se.

Ps. Kläderna som råkade bli tvättade i 60 grader är hela och inte för små. Bara lite extra rena kanske ;) ds.

Fina Isma

Torun får en valp-puss

Ella och Marina surfar :)

Sötaste katten i världen!


Jo men man är väl ngt alldeles extra

Man är väl en stjärna...
Stoppade in min 40 tvätt i maskin slängde i lite tvättmedel och sköljmedel (såklart rikligt) och så tryckte jag på 60 knappen. Jo men så att man är vl en stjärna på det här med tvättmaskiner.
Försökte på flera sätt stoppa maskinen men ICKE! Mina enda byxor som jag trivs i, två pattkassar och lite till cirkulerar i maskinen med alldeles för hög temperatur.....
Finns inget annat att göra förutom att SKRATTA  och vänta på reslutatet !!!

Tack hjärtat mitt för alla fina fraser du lärt mig, som jag använt här i dagens blogg ;-)

Hon är hemma!

I går hämtade jag hem min svarta prinsessa.
Så härligt att se henne ligga i min soffa och sova. Att hon är hemma igen.

Ikväll gör jag sista arbetspasset innan lite ledighet ska bli underbar. Och jag ska fylla min ledighet med mys men tjejen.

Igår ringde Carro. Ibland kan vi sakna varann så mkt att vi börjar gråta i telefonen. Hon är verkligen min allra bästa vän. Vi ska ses snart. Ska bli sååå underbart! Hon fattas mig.
Min fina!

Reflektion av tidigare inlägg...

Kände vinden i ansiktet.... det var typ storm.
Försökte cykla lugnt men efter att ha behövt ta hissen upp för att kontroller om jag verkligen sängde av spisen så blev jag lite stressad.
Arbetspassat var stressigt men blev faktiskt klar med de mesta i tid... SKÖNT.

I dag har dock mitt arbetspass varit sjukt stressigt.... Så där så man nästan börjar gråta. Ventilerade lite med chefen som lyssnade och tipsade. Hon är bra!
Har dessutom fått fler timmar på schemat och månadslön!!!! :-)

Nu ska jag snart få åka och hämta min lilla misse som jag inte träffat på en och en halv vecka... LÄÄÄNGTAR!!

Stress

Jag stressar jämt. Hemma, på jobbet, på promenaden, när jag umgås, när jag cyklar och till och med när jag sover.
Jag tvivlar på att allt går fortare när jag stressar i väg eller cyklar så fort jag kan, gör flera saker samtidigt... osv.....

Måste ta tag i detta... men hur gör man?!

Lärde hos på jobbet att njuta av ett äpplet, lukta på de, känna sötman. Dvs inte slänga i oss den på 3 röda utan ta 10-20 min och njuta.
Sen lärde vi oss andningskorset... andas in och ut långsamt och fylla kroppen med luft.... bla bla...
Säkert jätte bra saker, men när har man tid till det. Och hur pinsamt skulle de inte kännas att göra de?

Egentligen tar de inte läng tid att göra, ngr sekunder och de kan lugna ner en, en massa. Och pinsamt, vem bryr sig, egentligen????

Just nu tittade jag upp på klockan.... vet att jag snart får rusa iväg till jobbet för att hinna. Kanske ska testa och ta det lugnt, känns vinden mot ansiktet, andas in vädrets alla dofter, titta upp och se alla människor som passerar en.
Ska pröva detta nu..... Återkommer med reslutatet.

Ps. I morgon får jag hämta hem mitt svart monster som jag saaaknar så himla mkt. ds.

Rapport från Älgjakten

Tre älgjaktsdagar har gått.
Jag har inte sett en enda levande älg, men två döda och fem skalade kroppar i slakthuset.

I Onsdags fick vi pass elva som vi ej fann så vi tog hjälp utav jaktledaren som inte heller fann passet. Vi satte hos istället på pass tio. Jaktledaren berättade sedan dagen efter att han sett färska björnspår 100 meter från vårat pass. TUUUR att han sa de dagen efter annars hade min första älgjaktsdag i mitt liv varit förstört av RÄDSLA!

Mina första minuter på älgjakten blev spännande. Hunden fann ett spår, strax efter att han bajsat på vårt pass. Spåret ledde till en älg som den genast ställde sig och skällde på. Tyvärr valde älgen fel riktning, dvs inte mot vårat pass.

Onsdagens fångst blev två stora kor och en kalv.

När onsdagens jakt var avslutat skulle djuren till slakthuset. Nu var de dags att pälsa av och förbereda för slakten.
Ett facinerande arbete. Jag fick hjälpa till och hålla i ben så de skulle bli lättare att pälsa av.
Känslan av att skära i ett djur som för bara ngr timmar sen sprang fullt frisk i skogen var både spännande och lite läskigt.

Torsdagen blev en kort dag, nästan inga djur i skogen. Så jakten avslutades så att vi kunde fara hem till älvdalen i rimlig tid. SKÖNT! Vi passade på att äta taco och pizzabuffe som smakade väldigt gott.

Fredagen började som de två andra dagarna. Vi letade rätt på passet, gjorde upp en eld. Kokade kaffe över elden och tog en varsin smörgås. Så himla mysigt och sitta vid elden som sprakar. Dricka nykokt kaffe. Vid lunch tid togs korven fram och det är allt ngt speciellt med att äta grillad korv.

Fredagens jaktlycka ledde till en ko. Men som de andra två tidigare dagarna så fick inte jag se ngn levande älg och marina fick inte heller skjuta ngn.

En utav jägarna som hade hund rapporterade i radion att hunden blivit rädd för ngt och trodde det var björn. Efter ngr tysta minuter kom de fram att hunden stod och skällde på en sten som såg otäck ut :) Det är inte lätt att vara unghund och se skillnad på allt :)

Idag lördag kommer slaktarn och köttet ska delas. De ska bli spännande och se även den processen.

Har fått rapport hemifrån. Ella uppfostrar hundarna genom att slå till deras nosa (tur att jag klippte hennes klor innan hon fick komma dit) hon har bitit sönder sladden till min brors headset, på två ställen. Bror är jätte arg och mamma bara skrattar.
vårat pass från i onsdags. Näsfjället sticker upp i bakgrunden.

Torsdagen älgpass, denna dag fick vi en STOR eld :). Vid detta ögonblick är jägaren riktigt engagerad :)


Kattlös....

Igår åkte jag till mina föräldrar och lillebror och lämnade min älskade katt Ella. Hon är oerhört populär där hemma speciallt utav hundarna, Didas och Mascot. Didas är en hund estetiskt men han beteer sig lite udda. Han är hatar andra hundar (mascot är ok) men katter ÄLSKAR han! Han beskådar lilla Ella med kärlek i blicken. Han skriker som ett barn när han ser henne och kan sitta prick stilla och bara titta på henne.
Dessutom go vänner nekade han sin egen mat på kvällen (som alltid) och sedan ur Ellas matskål TVÅ gånger!!!

Ella ska vara hos min familj (även hennes familj eftersom att hon är mitt håriga BAARN!!) i en vecka medans jag ska vara i Dalarna. Jag ska träffa tjejen och så ska jag få följa med henne på älgjakt.

Jag har varit nyfiken på älgjakt länge. Så jag ser verkligen fram emot detta. Men det värsta med allt detta är att jag ska sitta tyst typ hela tiden. De stora jäklarna hör ju så himla bra.
Fick en lektion om hur jag ska vara tyst utav en patient i går som dessutom inte trodde för ett ögonblick att jag skulle kunna sitta i skogen och vara tyst :)

Nu till min rubrik.... vaknade i morse undrade vart min lilla svart håriga prinsessa befann sig lyfte huvudet och skulle väl precis ropa på henne. HON ÄR JU INTE HOS MIG!!!
Tänk att man kan sakna ett djur så mkt. Och detta odjur dessutom.
Min kära mor berättade igår att när hon och pappa var utomlands för massa år sen då de inte hade barn utan bara två katter och en hund. Så låg de där på stranden och längtade hem till sina djur :)
Så jag har ju ngr och brås på gllande detta att sakna djur.

Nu ska jag städa, packa de sista (har ingen aning om vad jag har packat ner i min resväska????) och göra mig fin.
Snart bär de av mot skogen :)

My daaarling

Ta sig i kragen

Åh vad jag är uttråkad om dagarna. Tycker inte det händer ngt. Eller så händer det grejer men att jag missar det hela tiden. En sak som spelar stor roll är att mina allra närmaste bor alldeles för långt ifrån mig och en del av dem har jag knappt ngn kontakt med. Tråkigt.
På tisdag åker jag till M. Ska bli såå underbart och då händer det ngt. Då får jag umgås med den som jag älskar. Att ha ett avstånd på 26 mil är inge vidare när man har en relation då man saknar varann dagarna igenom.

Igår var jag ute och gick två gånger. Hösten är allt fin nu när löven fortfarande hänger kvar på grenarna samtidigt som solen lyser upp dess färg.
Dessutom är luften frisk och det luktar gott ute.
en vacker allé

I morse när jag vaknade låg de disksvamp rester i min säng och dessutom är diskproppen spårlöst försvunnen. Detta är vardag för mig eftersom att jag har mitt svarta monster :)
Även i fall hon gör mig toket galen ibland så gör hon mig ofta världigt varm i själen. Hon betyder väldigt mkt. Hur ska jag klara mig utan henne i en hel vecka?!?!?!?!

En törstig katt gör allt för att få doppa sin rosa tunga i lite vatten.

Måste få skälla lite också! JÄKLA A-KASSA!!! jag skickar in vidimerade pappar på att jag studerat, jag skickar in arbetsgivar intyg från 2003 till 2008. Men ändå vill de att jag ska skriva ner hur mkt jag läst hur många poäng och dessutom arbetsgivar intyg. HUR FAN TÄNKER DOM?!?
Var så fruktansvärt arg igår så  

Magsjuka...

På jobbet har vi magsjuka. Avdelningen är stängd. Och vi personalen spritar händer hejdlöst, klär oss i förkläde och fasar för att bli smittade!

Jag åker på tisdag till Marina för att få vara med på älgjakten. Och till Älvdalen ska jag ta en buss, det tar ca 5 timmar till Mora. Då vill man definitivt INTE vara sjuk! Har svalt en massa vitpeppar de senaste dygnet!

Igår när jag kom hem från jobbet la jag mig för att läsa lite bok. Ella hängde på och la sig på mitt bröst och somnade. Jag förmådde mig inte att röra mig ifall hon skulle vakna och flytta på sig. Så jag slöt ögonen.
INTE BRA!!! Tokslockanade och vaknade 2 timmar senare.

Min bästa vän Carro flyttade till Stockholm för ca ett halv år sen. Ibland är saknade efter henne olidlig. Vi umgicks varje dag. Vi kunde skratta och flamsa hur mkt som helst. Vi tränade ihop. Åt ihop. Vi gick ut på krogen ihop och vi ställde alltid upp på varann. Det kändes som om det var vi mot världen. Det är en sån trygghet att ha en sån nära vän. 
Även ifall det inte är så, så känns de som om vi glider ifrån varann nu när hon bor så lååångt ifrån mig.
Saknar henne varje dag. Känner mig så ensam.
När Carro bodde här kände jag mig aldrig ensam.

Saaaknar dig hur mkt som helst!

Ps-

RSS 2.0