helga är slut

Märks verkligen att hösten är här. Jag fryser och behöver klä mej med x antal lager för att inte frysa till is.
Jag och Anso handlade lite strumpor och varsin tröja på en outlet här i Forshaga. Jag köpte b.la. varma varma ullstrumpor. Perfekt för att inte frysa om fossingarna.

Mer shopping blir det definitivt inte denna månad. Riktigt kass ekonomi. Och dessutom utgifter som jag absolut inte räknat med. Som t.ex. en p-bot. Min allra första och troligen den dyraste jag förhoppningsvis kommer få. 1000 jävla kronor för att jag stod 2.5 meter för nära ett övergångsställe. Var arg som ett bi. Försökte komma på alla möjliga orsaker och ursäkter. Men fick dra svansen mellan benen och inse att jag faktiskt inte kunde skylla på någon annan eller på något annat. För JAG hade själv ställt bilen där den stod och det är bara för mig och rätta mig till de regler som gäller. Känns riktigt tråkigt men det är bara pengar och nu är den redan betald. Nu lärde jag mig även en läxa :)

Har varit ledig i fyra dagar och har ännu en till dag. Har varit mkt skönt och jag har umgåts med den finaste som finns, nämligen min vackra Främling. I morgon ska jag och Ella dra mot Karlstad igen och stadslivet. Ingen utav oss är speciellt glad för detta... :(  Ella stormtrivs med livet som utekatt och jag vill bara vara med min Anso. Där man dessutom kan parkera sin bil utan att vara rädd för p-lisor.

I lördags var jag och Anso spårläggare till en hundtävling. Jag var så nervös att jag skulle göra ngt fel eftersom att detta var min första gång. Men alla snitslarna hängde där de skulle och jag kunde lägga ut apporterna där de skulle ligga och var tomhänt när jag gått klart spåret. Perfekt. För Anso gick det också bra.
Sen skulle jag förklara för domarna och ekipaget hur spåret började och det gick också bra. Tidtagningen gick också bra, skönt att Anso hann till mig då så hon kunde hjälpa mig att höra när hunden kom till slutapporten. Så ekipaget fick rätt tid.

Idag är det min och främlingens två månaders dag *kärlek* Känns dock som om vi varit tillsammans betydligt längre :)

Farmville på facebook har fångat mig!! Fikade en farm sent i går kväll. Nu ska de sås och skördas varje dag. 

Jag och Anso kollar L word när vi ses. Blev såååååå besviken nu senast när vackra Shane kysste obehagliga Jenny efter att J förklarat sin kärlek. Jag undrar vad FAN hände!!!!! Jag är besviken.

Nu snart kommer Anso hem från jobbet. Ska bli skönt att krama henne hon har varit borta alldeles för länge :) 

Tisdag..

Regnet öser ner ute. Idag är det tisdag, dags för ett andra arbetspass.
Igår var jag och Anna hos Linda och Johan för att töla jobb och äta gått. Meningen är väl inte att bara töla jobb men det blir alltid så. Och det är ju himla intressant och skönt att prata av sig, berätta om upplevelser och kanske ventilera. Johan och Linda bjöd på kotlett och grönsaker, mkt gott.
Väl hemma stupade jag i säng.

Foten som jag vrickade till för drygt en vecka sen mår bra. Men i morse när jag skulle lägga mig till rätta i sängen veka jag till den. Så nu gör det lite ont igen... Men jag kan gå, inga problem alls. Men det var ju bra klantigt att vrida till den igen. Men jag är född klantig. Igår när jag var på väg hem från jobbet körde jag in cykeln i ett bro räcke. Och såklart var det massa med folk runt mig. Tur att jag gick med cykeln så jag inte kom med fart ;)

På fredag är de löning. Men min lön är inte mkt att hurra för. Pengarna kommer knappt räcka till och jag kommer inte kunnde unna mig ngt. Känns så himla tråkigt, men tydligen är det så här när man är LiV-anställd. Är himla irriterad över att en söndag natt inte räknas som en helg, så min extra nattur endast blir fyllnad och inte kvalificerad. Men såklart får jag helg OB men det räknas inte som en helg?!?!?!?!??! 

Drömmer om ett gård på landet. Har börjat tröttna på att bo mitt inne i stan och i en lägenhet. Vara rädd att man stör grannar och höra grannen gå på toa om natten. Men den som väntar på ngt gott, väntar aldrig för länge. En dag ska min dröm bli sann!

En dröm har i alla fall slagit in. Jag har hittat kärleken! Kärleken växer var dag som går. Du är mitt Mirakel!

Främling men sin goggoman! *kärlek*


Innebandyträning och längtan

Ikväll har jag tränat innebandy för första gången på mycket länge. Vilken nostalgi det var att parkera bilen utanför Sannerudshallen i Kil. Kliva in genom entrén och byta om i det slitna omklädningsrummet.
För att sen placera sig framför målet.
Det gick över förväntan och dessutom var det riktigt roligt :-) Kände av lite smärta i hö knä, men nu efteråt känns det okej. Peppar peppar.
Ser redan fram emot nästa träningspass. Som tyvärr inte blir av nästa vecka utan veckan där på. Typiskt.

I morgon får jag äntligen träffa min flickvän som verkligen fått mig på fall. Är så himla käääääär!!
Tiden utan henne är plågsam och jag längtar efter henne hela tiden.
Du, är det bästa som hänt mig och du gör mig så otroligt lycklig! *KÄRLEK*

Åter igen lite uppdatering

Jag har varit ledig över helgen och det har som alltid varit mkt skönt. I morgon sätter ytterligare en jobbvecka i gång. Tre nattpass står på schemat. Så om jag inte behöver hoppa in extra så har jag en lugn vecka.
Under veckan som gick var jag och en kollega på utbildning om hur vi ska motverka att patienter ramlar. Det var intressant och känns som ett viktigt forum. Och kul att gå på utbildning.

Ella är frisk nu. Hon springer omkring ute på Kvarntorp och hennes mamma har knappt sett henne på heeela helgen. Men Ella mår bra och då får väl hennes mamma också vara glad :)
Antibiotikan är avslutad. Dock sa damen på apoteket att läkemedlet precis skulle räcka dessa åtta dagarna. Men jag måste mätt fel. för jag har ca en fjärde del kvar utav det utskrivna läkemedlet..... Jag skyller allt på den dåliga markeringen. Svårt att mäta upp på "sprutan" hur mkt två mililiter när det knappt står ngr siffror. Men men... Ella har iaf inte fått för mkt och hennes klor ser bra ut.

Igår red jag på Ansos häst Teddie. Det var jätte roligt. Och det är ju en underbar känsla att rida ute i skogen. Myyyys! Det gör jag mer än gärna om igen.

Igår kväll passade jag på att vricka till min hö fot när jag och Anso var ute och gick. KLANT!! Först gjorde det inte ont men sen... aj aj... Ansos snälla mamma lånade mig en linda så jag fick lägga lite tryckförband på. Jag hoppas de kunde lindra lite iaf, så jag slipper besvär och kan jobba till veckan. Foten känns iaf bättre idag på morgonen än vad den gjorde igår kväll. Peppar peppar.

Igår träffade jag Loppan som spelade fotbollsmatch i Karlstad mot QBIK. Tyvärr förlorade min väns lag men jag fick se Loppan spela och så fick jag ju träffa henne. Roligt. Senast i sågs var sommaren -07 när jag jobbade i Linköping.

Det känns att hösten är här. Det är kyligt och friskt ute. Men solen har varit framme och vi har haft fina dagar.

Nu ska jag mysa med främling <3


Besök hos veterinären

Idag var jag med lilla Ella hos veterinären. Snälla vännen Katta följde med mig och Ella. Vi fick vänta i en och en halv timme innan Ella fick träffa doktorn. Veterinären klämde på tassen och Ella pep. Sedan tog de en temp. Då skrek hon desto värre. Stackars Ella fick en lång pinne instucken i rumpan. Jag och Katta skrattade lite gott åt hela situationen men veterinären och djuskötaren rörde inte en min. Törrisar! En vikt tog de också och till min stora glädje hade min misse gått ner i vikt sen senaste besöket. När det bestämdes att Ella behövde bli sövd började mitt hjärta slå hårt och jag kände att ögonen tårades. Min bebis! Jag fick åka därifrån utan min misse för att återkomma dryga timme senare. När jag kom tillbaka låg hon i sin bur nyvaken. Veterinären gick igenom vad som gällde. Dock var jag inte så nöjd med bemötande när jag repeterade vad hon sa för att vara säker på att jag förstod rätt. Gick där ifrån och kände mig besviken. Ska det vara så svårt att vara förstående? När vi kom hem stapplade Ella upp på sin skakiga ben. Hon ramlade flera gånger. Och jag började gråta. Jobbigt att se min bebis sjuk. Vetskapen om att hon skulle bli ensam under natten, eftersom att jag är tvungen till att jobba, gjorde inte situationen lättare. Men underbara Anso kom till mig och är nu hemma hos Ella och sällskapar henne. Så skönt att veta att hon inte är ensam. Tack underbara fantastiska Anso!!!!!!!! Jag är så evigt tacksam!!! Kalaset hos veterinären blev kostsamt. Tur att jag har försäkrat henne. Blir intressant och se hur mkt jag kommer få betala i slutändan...

Ella är sjuk!

Ella min Ella är sjuk!!
Klorna som åkte av här i förra veckan blöder, det är kletigt och det luktar inte hallon. Hon har ont och jag inbillar mig att hon inte är sig lik. Hon är inte lika pigg och äter inte riktigt som hon brukar göra.
Så jag ringde veterinären idag. De ville att jag skulle komma in på en akut-tid. Så det ska jag i morgon. Sen fick jag väl åka dit och köpa en lite tratt till min älskling så hon inte slickar på sin onda tass.

Jag skulle varit i väg i em/kväll och käkat kräftor med ngr arbetskamrater. Men jag vill inte lämna min Ella med tratt. Det räcker med de timmarna jag måste vara borta i natt när jag ska jobba.
Så nu blir det en hemma kväll. Det positiva är väl att jag får en chans att sova på natten. Men det känns riktigt tråkigt att vara den där "bangern" som inte kommer. Men som sagt, det kommer förhoppningsvis fler chanser.
Och just nu är Ella det viktigaste!

Ella blev inte den gladaste kissen när tratten åkte på. Hon skakade på huvudet och gjorde allt för att försöka få av den. Sen gick hon in i väggen, dörren och in i mina ben med tratten. Kattoalettens tak fick jag ta bort och första gången hon skulle dit fick jag lyfta upp henne. Stackars liten. Nu ligger hon i fåtöljen, sover eller tjurar.

I går kväll stod jag inte ut längre. Längtan efter min Anso var för påfrestande så jag tog bilen till henne och kröp ner vid hennes sida. Det är kärlek det :)

På söndag fyller mina tvillingbröder 24 år. Igår köpte jag presenter. Känner mig nöjd. Hoppas de också blir det.

Min bil skakade rejält även igår. Men Anso fann massa lera vid fälgarna i morse som hon plockade bort så nu känns inte bilen som en stor vibrator längre. Skönt! Tack älskling!

Nu ska jag laga lite käk och sen ska jag bädda ner mig.


Vackraste ekipaget


Ella med tratten


Jag och fina vännen. Saknar dig!


Tillbaka till stan.

Har varit hos min fina främling i över en vecka. Det har varit så himla mysigt. Och skönt med massa tid för varann. Vi har plockat svamp, kantareller. Ngt jag aldrig riktigt gjort och som varit en liten dröm. Förutom alla sablans mygg så var det så klart hel mysigt och gå där i skogen och leta "guld". Jag försökte jaga bort myggen med cigarettrök och skyddade mig ifrån dom med en luva, det gick så där. Så där gick jag i skogen med en ful luva och nickokick. Bildbevis finns på ansos blogg: ansos.zoomin.se.
Kantarellerna stuvade vi och gjorde varma smörgåsar. Och så bjöd vi Ansos mamma på middag. Mycket gott och såklart jätte trevligt.

Jag följde också med på tutbingo. Debut även detta. Jag med min vinnarskalle hann såklart bli förbannad när jag var ett nummer ifrån 4000 kr. Jävla bingo. Men bättre tur nästa gång ;). Vinnarskallen eller mitt dåliga-förlorar-humör har även visats sig då vi spelat kort. Riktigt roligt är det att spela kort men förlora är inte de roligaste. Men en gång tävlingsmänniska, alltid tävlingsmänniska.

Ella har varit med hos Anso. Hon har fått testa på livet som utekatt. Med hjärtat i halsgropen släppte jag tillslut bandet och tog bort selen i från henne och hon fick gå lös. Det visade sig (vilket jag anade) att min lilla älskling tycker mer om att vara utomhus än i soffan hos sin mamma. Till min stora glädje verkar det som om min bitiga, argsinta katt är ett minnet blott (så länge hon kan vara utomhus). Hon har mått så bra! Dock har det skett en olycka då hon varit utomhus. Troligen har hon fastnat i ngt och slitit av sig 3 klor på en tass. Mammas stackars misse!!!! Men med lite kurer som Anso hade så mår tassen bättre idag. Inte kul när ens bebis är sjuk!
Nu ligger min älskling på min säng, helt utmattad efter sin vecka i det fria. Sööööt!

På lördagen for vi till Lillerud och Lillerudsdgarna. Malin och Torun ställde ut hundarna Egon och Isma. De var så duktiga och vad jag förstod av resultaten så gick de nog ganska bra. Jag har ännu inte lärt mig allt om BIG och allt vad det nu heter.
När vi väl skulle åka hem så hade "parkeringen" som förvandlats till ett lerfält, pga av allt regn och att parkeringen var ett gärde. Anso var så snäll och körde hos ut från leran. Vi körde fast en gång och sen slirade vi i leran. Underdelen av min bil fick mig sig halva gärdet och resten sprutade upp på bilens sidor. Resan hem blev skuttig och skakig eftersom de satt så mkt smuts runt däcken.  Men hem kom vi och dagen efter hjälpte min fina tjej mig att tvätta den. Så nu är min bil renare ;)
På kvällen åkte vi, med min skitiga bil, till Linda och Urban. Vi åt god mat och kollade på ännu en mindre läskig skräckfilm.

Idag har jag hunnit med en storhandling på willys, besök på landstingshälsan och nu är jag i full gång med att tvätta.
Har tre arbetspass och en skogspromenad med kollegor innan jag får träffa min vackra främling igen. Vill inte vara ifrån dig älskling!!!

Min vackra Anso *kärlek*


Leran från Lillerud




Ella ute på gården


Ella med sin stora idol: Liam


En skogspromenad med Goggoman blev det också. Mys!








RSS 2.0